Οι ρωσικές αρχές πραγματοποίησαν την Πέμπτη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε δύο διαφορετικές περιοχές του Βορείου Καυκάσου, έξω από το Πιατιγκόρσκ, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Σότσι, μετά τις δολοφονίες 6 ανδρών από ένοπλους.

Το γεγονός εγείρει νέες ανησυχίες για την ασφάλεια στο Σότσι, όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας πάντως, που έχει τεθεί σε εφαρμογή στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας είναι πρωτοφανή λόγω της απειλής για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αλλωστε, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις καμικάζι στην πόλη του ρωσικού νότου, το Βόλγκογκραντ τα τέλη Δεκεμβρίου. Για τις επιθέσεις αυτές οι ρωσικές αρχές κατηγορούν τους Ισλαμιστές του Βορείου Καυκάσου.

Οι σοροί των 6 ανδρών ανακαλύφθηκαν σε τέσσερα αυτοκίνητα στην περιοχή της Σταυρούπολης, σύμφωνα με εκθέσεις Ρώσων ερευνητών και μέσων ενημέρωσης της χώρας. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν οδηγοί ταξί, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, κατά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αστυνομία ανακάλυψε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σημείο κοντά σε δύο από τα οχήματα. Οι μηχανισμοί αυτοί εξουδετερώθηκαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς.

Οι βόμβες ήταν παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή, δήλωσαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας περιέγραψε ότι στο εσωτερικό των μηχανισμών αυτών, είχαν τοποθετηθεί κομμάτια μετάλλου για να εκτοξευτούν θραύσματα και να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα στην περίπτωση που εκρήγνονταν.

Την επιχείρηση ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο τοπικός βραχίονας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας. Αργότερα, ωστόσο, η Επιτροπή Έρευνας με έδρα τη Μόσχα -που έδωσε και την εντολή για το αντιτρομοκρατικό μπαράζ- ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τις δολοφονίες ως εγκληματική ενέργεια, όχι ως τρομοκρατική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από