Τις προηγούμενες ημέρες στο Σικάγο το ψύχος ήταν τόσο δριμύ, σχεδόν εξωπραγματικό, που ακόμα και η πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου της πόλης αναγκάστηκε να παραμείνει περιορισμένη στη φωλιά της. Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Λίνκολν ανέφερε σε δηλώσεις του πως τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο υδράργυρος είχε πέσει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν, η πολική αρκούδα που ακούει στο όνομα Ανάνα δεν είχε τη δυνατότητα να βγει στον εξωτερικό χώρο της φωλιάς της.

Αν απορείτε γιατί οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου επέλεξαν να μην αφήσουν την Ανάνα να βιώσει συνθήκες ανάλογες με αυτές που επικρατούν στο φυσικό της περιβάλλον, η απάντηση είναι η εξής: η Ανάνα δεν διαθέτει το παχύ στρώμα λίπους που έχουν οι συγγενείς της οι οποίοι ζουν ελεύθεροι στη φύση.

Οι άγριες πολικές αρκούδες καταφέρνουν να δημιουργήσουν αυτό το παχύ στρώμα λίπους που τις προστατεύει από το πολικό ψύχος χάρη στις φώκιες και στα κουφάρια φαλαινών με τα οποία τρέφονται.

Ζώντας σε ένα περιβάλλον περισσότερο θερμό η Ανάνα τρέφεται με άλλου είδους τροφή, έτσι είναι περισσότερο ευάλωτη στο κρύο.