Η απίστευτη προχειρότητα της διεθνούς ομοσπονδίας χάντμπολ, που έχει ορίσει τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών σε διαφορετική ημέρα (!) αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια της εθνικής μας για πρόκριση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Γιώργου Κρανάκη μετά από εξαιρετική εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης επικράτησε στη Μίκρα με 24-19 της Ολλανδίας και έπιασε κορυφή στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, μαζί με το Ισραήλ που νίκησε το Βέλγιο (27-25).

Όμως οι διεθνείς παίζουν το Σάββατο στο Βέλγιο και προκρίνονται ακόμα και με ισοπαλία, εφόσον το Ισραήλ (που υπερτερεί στη μεταξύ μας διαφορά τερμάτων) χάσει στην Ολλανδία αλλά σε αγώνα της Κυριακής !

Οι Ολλανδοί αν η εθνική μας πάρει έστω και βαθμό στο Βέλγιο την επόμενη μέρα θα είναι αδιάφοροι κόντρα στο Ισραήλ.

Το κακό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι πως αγωνίζεται το Σάββατο, ενώ το άλλο ματς του ομίλου θα γίνει την Κυριακή, το οποίο σημαίνει πως οι Ολλανδοί δεν θα έχουν κίνητρο αν η Εθνική μας νικήσει ή φέρει ισοπαλία στο Βέλγιο, κάτι που φυσικά ευνοεί τους Ισραηλινούς.

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 8-7, 11-7, 14-9, 18-14, 24-19

ΕΛΛΑΔΑ (Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Παλάσκας 2, Μαστορογιάννης 2, Ευαγγελίδης 5, Γ. Γεωργιάδης, Αλβανός 7, Γιαννόπουλος, Δ. Γεωργιάδης, Παπαδόπουλος 4, Τζηράς 1, Παπαδιονυσίου, Γρηγοριάδης, Μαραγκός 2, Πετρίδης 1, Κωστακίδης, Οικονόμου

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φίχε): Φέριανς 6, Μπέρχαμεν, Φινκ, Ντα Κάουπερ, Σλάιτερς, Τάντεϊ, Φαν Σι 1, Σάχεν 3, Σέλεκενς, Φαν ντεν Μπόικεν, Σμιτς 6, Στάινς 1, Άνταμς, Φαν Νταμ, Χόιτινχ, Χάνεν 2

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες: Ισραήλ και Ελλάδα 6, Ολλανδία και Βέλγιο 4.