Βασικό μήνυμα της ελληνικής προεδρίας πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, με προτεραιότητα τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε δήλωσή του.

Ο κ. Κουβέλης κάνει λόγο για μεγάλες προκλήσεις, καθώς, όπως λέει, η οικονομική κρίση αλλά και οι επιλογές που προωθήθηκαν έχουν ενισχύσει τον ευρωσκεπτικισμό και απομακρύνουν τους πολίτες από το ευρωπαϊκό όραμα.

Γι' αυτό τονίζει πως «οι κυρίαρχες πολιτικές της δογματικής λιτότητας, της εθνοκεντρικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού πρέπει να αλλάξουν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, «σημαντική παράμετρος που ορίζει το πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας είναι η διεξαγωγή των εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» και στόχος της πρέπει να είναι η ενημέρωση και η κινητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών με στόχο τη συμμετοχή τους στη εκλογική διαδικασία.

«Η Δημοκρατική Αριστερά είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Βασικός στόχος της πολιτικής πρότασής της είναι η παραμονή στην ευρωζώνη, με ταυτόχρονη προώθηση διαφορετικών πολιτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά» προσθέτει ο κ. Κουβέλης και καταλήγει: «Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο θα εργαστούμε. Χαιρετίζουμε την Ελληνική Προεδρία και παρεμβαίνουμε με προτάσεις συμβάλλοντας στην επιτυχία της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από