Σε εξονυχιστικούς ελέγχους αναφορικά με την επιδότηση των 10 εκατ. δραχμών που είχε λάβει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης για την ανακαίνιση βίλας στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, ώστε να λειτουργήσει ως ξενώνας, θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με tovima.gr.

Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν προκειμένου να αποδειχθεί αν όντως τα κονδύλια που έλαβε η οικογένεια του κ. Λιάπη μέσω του προγράμματος Leader II χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που δόθηκαν. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί το αντίθετο, ενδεχομένως να ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων.

Σημειώνεται ότι το ποσόν της επιδότησης, ύψους 10 εκατ. δραχμών, έλαβε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η θεία του Μιχάλη Λιάπη.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες έχουν ενημερωθεί και κινούνται οι διαδικασίες για έλεγχο, εν αναμονή και όσων προκύψουν από την έρευνα από τις ελληνικές αρχές.

Στην περίπτωση που τελικά η Κομισιόν ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων από τον Μιχάλη Λιάπη προκύπτει ένα μεγάλο ζήτημα για όλους όσοι διεκδίκησαν κοινοτικά κονδύλια, έλαβαν τα χρήματα αλλά τα χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο, καθώς ευθύνες αποδίδονται όχι μόνο στους παρανομούντες αλλά και στις επιτροπές παρακολούθησης, όπως και στις διαχειριστικές αρχές που έλεγχαν πού πήγαιναν τα χρήματα των κοινοτικών κονδυλίων.