Ενταση επικράτησε στα δικαστήρια της Ευελπίδων έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του Πάνου Ευσταθίου. Ο επιχειρηματίας, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση για τις μίζες από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ένιωσε αδιαθεσία και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Επειτα από την απολογία του, που κράτησε τουλάχιστον 12 ώρες, ο κ. Ευσταθίου ένιωσε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε καναπέ στο κτίριο όπου βρισκόταν, ενώ περίμενε να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε από τους αστυνομικούς να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ όπως και έγινε, ενώ ο ίδιος πήγε στο γραφείο του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή. Ο κ. Ευσταθίου μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.

Μετά από τη μαραθώνια απολογία του προέκυψε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση, Ο ανακριτής είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ενώ ο εισαγγελέας ότι μπορεί να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι «υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής ήταν της άποψης ό,τι πρέπει να κρατηθεί. Ο εισαγγελέας εκτίμησε ότι είναι 83 χρόνων, με καρκίνο και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να δει το θέμα με ψυχραιμία και να επικρατήσει η φράση του Αριστοτέλη ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».

Τη διαφωνία των δυο δικαστικών λειτουργών θα λύσει την Παρασκευή το Συμβούλιο με βούλευμά του.