Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έξι πολιτείες των ΗΠΑ θα δημιουργήσουν εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνται για τις δοκιμές μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία θα εξυπηρετούν εμπορικούς σκοπούς. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία (Πολιτικής) Αεροπορίας –FAA –επέλεξε για τον σκοπό αυτόν την Αλάσκα, τη Νεβάδα, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Ντακότα, το Τέξας και τη Βιρτζίνια.

Οι τοποθεσίες αποτελούν μέρος προγράμματος για την ανάπτυξη έως το 2015 κανονισμών ασφαλούς λειτουργίας μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σήμερα για στρατιωτικές εφαρμογές. Ομως η χρήση τους ενδιαφέρει και επιχειρήσεις, αγρότες, ειδικούς της αγοράς ακινήτων και άλλους επαγγελματίες που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για εμπορικούς σκοπούς. Ενδιαφέρον για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα μοιράζουν παραγγελίες έχει εκδηλώσει μεταξύ άλλων η Amazon.

Σήμερα η FAA δεν επιτρέπει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για εμπορικούς σκοπούς αλλά επιδιώκει να αναπτύξει ειδικούς κανονισμούς έως το 2015. Κάποιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να δώσει η FAA πιστοποίηση για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για εμπορικούς σκοπούς.