Με πληθώρα εορταστικών εκδηλώσεων, μουσική, φαγητό και παραστάσεις δρόμου μεγάλοι δήμοι της Ελλάδας θα υποδεχθούν τη νέα χρονιά σε κεντρικά σημεία των πόλεών τους, παρέα με τους δημότες τους.

Στη Θεσσαλονίκη. Οι νέοι της πόλης θα είναι αυτοί που θα υποδεχθούν με ένα μεγάλο πάρτι το 2014. Στις 22.00 στην Αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της πόλης, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με πολλή μουσική και πυροτεχνήματα, με αφορμή την απονομή στην πόλη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Στο Ηράκλειο. Από νωρίς σήμερα το απόγευμα, ο Δήμος Ηρακλείου αρχίζει τις εκδηλώσεις για τον ερχομό του 2014. Στις 18.30 το συγκρότημα του Κωστή Αβυσσινού θα υποδέχεται τους δημότες στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ ύστερα από ένα μουσικό πρόγραμμα, τη σκυτάλη στις 23.15 θα πάρει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Στα Χανιά. Από τις 23.00 θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Ο δήμος θα υποδεχθεί το νέο έτος με άρωμα τοπικής παράδοσης, με το συγκρότημα του Μανώλη Αγγελάκη και του Μιχάλη Φράρου.

Στα Τρίκαλα. Με μια λιτή, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, εκδήλωση θα αλλάξουν τον χρόνο οι κάτοικοι των Τρικάλων, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα αφεθούν φαναράκια στον ουρανό και θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.

Στη Λάρισα. Το 2014 θα μπει με… τζαζ, βεγγαλικά και παραδοσιακή βασιλόπιτα στην κεντρική πλατεία.

Στην Καλαμάτα. Με εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία θα αποχαιρετήσουν το 2013 οι κάτοικοι της πόλης. Μισή ώρα πριν από τα μεσάνυκτα, ο δήμος καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην κεντρική Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να ανταλλάξουν «2014 ευχές».