Την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ζητεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους ουσιαστικά οδηγούν σε απόλυση τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικούς.

Οπως εξηγεί, «οι θέσεις που ανακοίνωσαν ή ήδη προκήρυξαν είναι 1.400 (οι 150 από αυτές είναι εκτός υπουργείου Παιδείας), ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα υπουργεία, είναι 1.874».

Χθες η ομοσπονδία πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επειτα από αυτήν ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό την Παρασκευή στις 4.30 το μεσημέρι. Γι’ αυτήν την ημέρα και ώρα η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογη συνάντηση έχει ζητήσει η ομοσπονδία και από τον υπουργό Παιδείας για μεθαύριο.