«Εγώ δεν πάω φυλακή ούτε μια μέρα…». Αυτήν τη φράση επαναλάμβανε στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί, ο 57χρονος έμπορος αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τελικά αυτοπυροβολήθηκε χθες το μεσημέρι.

Επί περίπου δυο ώρες αστυνομικοί διαπραγματεύονταν με τον 57χρονο, προκειμένου να μην πραγματοποιήσει την απειλή που διατύπωσε όταν τους είδε μπροστά του, στην είσοδο του διαμερίσματος φίλης του, στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης. Εις βάρος του αυτόχειρα εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφίες, που είχαν να κάνουν με αυτοκίνητα, με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 9 μηνών.

Η Αστυνομία τον είχε αναζητήσει σε διευθύνσεις που είχε κατά καιρούς δηλώσει και τελικά τον εντόπισε στο διαμέρισμα φίλης του, που τον φιλοξενούσε. Οταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, εκείνος μπήκε στο σπίτι και άρχισε να απειλεί ότι θα αυτοκτονούσε. Τον κάλεσαν στο τηλέφωνο και επί πολλή ώρα δεν απαντούσε. Στη συνέχεια, τους ζήτησε να φύγουν, λέγοντας ότι θα παραδινόταν την ερχόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά, όμως, άρχισε να επαναλαμβάνει «δεν πάω φυλακή ούτε μια μέρα», ενώ φώναξε ξανά στους αστυνομικούς να φύγουν, λέγοντάς τους ότι είχε όπλο. Για να γίνει μάλιστα, πιστευτός, όπλισε σε ανοιχτή ακρόαση. Τότε, οι αστυνομικοί κάλεσαν σε ενισχύσεις συναδέλφους τους της ΕΚΑΜ.

Ο 57χρονος για να πείσει για την απόφασή του να δώσει τέρμα στη ζωή του, προκειμένου να μη συλληφθεί, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Τότε, οι άνδρες της ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Ο έμπορος, που είχε ταμπουρωθεί πίσω από ένα μεγάλο τραπέζι, τράβηξε για δεύτερη φορά τη σκανδάλη της κυνηγετικής καραμπίνας που κρατούσε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.