Από την ημέρα που ο γνωστός και ως «τραπεζίτης του Θεού» Ρομπέρτο Κάλβι βρέθηκε κρεμασμένος σε μια γέφυρα του Λονδίνου με πέντε τούβλα να του βαραίνουν τις τσέπες έχουν περάσει περισσότερα από τριάντα χρόνια. Με μια επιστολή του, ωστόσο, στην ιταλική Δικαιοσύνη, ο γιος του Κάλβι επιμένει ότι η υπόθεση πρέπει να παραμείνει ανοικτή. Ο Κάρλο Κάλβι ζητάει από τους ιταλούς δικαστές να ερευνήσουν την πιθανή σύνδεση της δολοφονίας του πατέρα του με την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί δύο χρόνια νωρίτερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 85 άνθρωποι. Η επίθεση είχε αποδοθεί στην Ακρα Δεξιά.

Ο Ρομπέρτο Κάλβι ήταν επικεφαλής της ιταλικής τράπεζας Banco Ambrosiano, κύριος μέτοχος της οποίας ήταν το Βατικανό. Η τράπεζα κατέρρευσε με τα χρέη της να ξεπερνούν τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Κάρλο Κάλβι πιστεύει ότι ο πατέρας του μπορεί να είναι αναμεμειγμένος στη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής επίθεσης στην Μπολόνια και ότι τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του, περίοδο κατά την οποία η τράπεζά του οδηγείτο στη χρεοκοπία, ήταν έτοιμος να προβεί σε αποκαλύψεις.

Η ιταλική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει ότι ο Κάλβι είχε δολοφονηθεί, αλλά οι πέντε ύποπτοι που είχαν συλληφθεί είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω έλλειψης στοιχείων. Στη 16σέλιδη επιστολή του, ο Κάλβι ζητάει από την ιταλική Δικαιοσύνη να μη θέσει την υπόθεση στο αρχείο όπως έχει αιτηθεί ο εισαγγελέας Λούκα Τεσκαρόλι. Αυτός ο τελευταίος συμφωνεί με τον γιο του Κάλβι ότι η δολοφονία του τραπεζίτη συνδέεται με τους δράστες της επίθεσης στην Μπολόνια. Επιμένει όμως ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να σταθεί η υπόθεση στο δικαστήριο. «Νομίζω ότι ο γιος του Κάλβι έχει δίκιο που επιμένει», τόνισε από την πλευρά του ο Πάολο Μπολονιέζι, βουλευτής και πρόεδρος της ένωσης των θυμάτων της επίθεσης στην Μπολόνια.