Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στα στάδια που καλούνται να λύσουν οι Βραζιλιάνοι ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Τελευταίο αγκάθι για τους διοργανωτές η ελαττωματική κατασκευή του σκέπαστρου του ακριβότερου σταδίου τους, του Μανέ Γκαρίντσα, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, το οποίο στάζει όταν βρέχει.

Η κατασκευή του σταδίου κόστισε 370 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενήσει επτά αγώνες του Μουντιάλ, ανάμεσά τους έναν προημιτελικό και τον μικρό τελικό.

Ο οργανισμός Secopa, που έχει αναλάβει την ευθύνη του σταδίου, θα ζητήσει εξηγήσεις από την εταιρεία που το κατασκεύασε για το ελαττωματικό στέγαστρο, το οποίο έσταζε κατά τη διάρκεια του αγώνα των εθνικών ομάδων γυναικών ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Χιλή που διεξήχθη υπό βροχή.

Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ανέφεραν ότι σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι που κάθονταν στο κάτω διάζωμα του χωρητικότητας 72.888 θεατών σταδίου είχαν γίνει μούσκεμα.

Η Secopa, ωστόσο, έσπευσε να υποβαθμίσει εν μέρει το θέμα υποστηρίζοντας ότι η διαρροή δεν ήταν σοβαρή και δεν πρόκειται να επηρεάσει τα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Επειδή είναι νέο, μεγαλειώδες και πολύπλοκο, μερικά σημεία του χρειάζονται διόρθωση και να τεθούν ξανά σε δοκιμή, αλλά  δεν υπάρχει κάτι που να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Secopa.

Το Μανέ Γκαρίντσα δεν είναι το πρώτο στάδιο της Βραζιλίας που παρουσιάζει προβλήματα.

Το στάδιο Ζοάο Χαβελάνζε, στο Ρίο, έκλεισε στις αρχές του χρόνου, έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής  του.

Οι μηχανικοί αποφάσισαν ότι η οροφή κινδυνεύει με κατάρρευση αν φυσήξουν δυνατοί άνεμοι και για την αποκατάστασή του θα χρειαστούν εργασίες διάρκειας 18 μηνών.

Το Ζοάο Χαβελάνζε θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.