«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά». Με αυτήν τη δήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της σερραϊκής εταιρείας Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος θέλησε να μιλήσει για την επόμενη ημέρα της εταιρείας του, η οποία την περασμένη Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων, βρέθηκε αντιμέτωπη με την ολοκληρωτική καταστροφή του εργοστάσιου που διαθέτει στις Σέρρες.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 το μεσημέρι της Τρίτης, στη γραμμή παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος της Κρι Κρι στις Σέρρες (3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας), πιθανόν από βραχυκύκλωμα στις νέες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, επεκτάθηκε γρήγορα προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Οι δεκαπέντε εργαζόμενοι που βρισκόταν σε βάρδια, κατάφεραν να απομακρυνθούν από το εργοστάσιο, ενώ πυροσβέστες, δημοτικοί υπάλληλοι και πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκείμενου η φωτιά να μη φτάσει στις αποθήκες του εργοστασίου που ήταν γεμάτες με εύφλεκτο υλικό και αμμωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, όλο το προσωπικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος.

Ωστόσο, αν και η Πυροσβεστική κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, δεν απεφεύχθη η καταστροφή της μονάδας γιαουρτιού. Ωστόσο η μονάδα παγωτού της Κρι Κρι έμεινε ανέπαφη και αναμένεται να αρχίσει κανονικά την παραγωγή παγωτών.

Πάντως όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας επεξεργάζεται ήδη σχέδιο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με γαλακτοκομικά προϊόντα. «Στην οικογένεια της Κρι Κρι είμαστε συγκλονισμένοι από το συμβάν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Με την υποστήριξη των ανθρώπων μας που απέδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία, την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών του Νομού Σερρών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών μας, θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος.