Γυναίκα επικελευστής του Λιμενικού κατήγγειλε ότι εν ώρα υπηρεσίας, ανήμερα των Χριστουγέννων, έπεσε θύμα βιασμού από 39χρονο συνάδελφό της σε λιμεναρχείο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 23.50 της Πέμπτης, η 35χρονη λιμενικός κατήγγειλε το περιστατικό στον προϊστάμενό της λιμενάρχη και ξεκίνησε η διαδικασία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, αναφέρουν πως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια προανάκρισης, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και σχετικής απόφασης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επιπρόσθετα, ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του περιστατικού.