Τετ-α-τετ με την ανακρίτρια κατά τη διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη θα βρεθεί το απόγευμα του Σαββάτου ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας, αρνείται ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα, υποστηρίζοντας ότι το προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που περιέχονται στη δικογραφία:

«Εγώ δεν είμαι ο μαλ..ας αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μ..., με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω», φέρεται να λέει.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στην δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ. γιατρός) θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Λίγες ημέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του Νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει:

«Την Τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ».
 
Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου και πάλι με τον ενδιάμεσο ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει «δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο συνεργός του - που θα απολογηθεί και αυτός το Σάββατο- δεν γνώριζε τίποτα, και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από