Στο ποσό των 4-5 εκατ. ευρω κοστολογεί ο βρετανικός Τύπος τον Τζόελ Κάμπελ. Αυτά τα χρήματα είναι -σύμφωνα με τους Αγγλους- η βάση μεταγραφής στις διαπραγματεύσεις της Αρσεναλ. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «η μεταγραφή του Κάμπελ κυμαίνεται μεταξύ 4 – 5 εκατ. ευρώ και ίσως λίγο περισσότερο. Τόσο χρειάζεται μία ομάδα για τον αποκτήσει. Ο Ολυμπιακός θέλει τον κοσταρικανό μεσοεπιθετικό και τη νέα σεζόν και η Άρσεναλ είναι ανοιχτή για την περίπτωση δανεισμού και όχι μόνο».

Πάντως, ο Αρσεν Βενγκέρ δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για το αν θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες διασφάλισης άδειας εργασίας στον Κάμπελ για να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Αρσεναλ. Ο Ολυμπιακός όπως έχει τονίσει ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Κριστιάν Καρεμπέ έχει αρχίσει τις επαφές με την Αρσεναλ για τον δανεισμό του Κάμπελ για ακόμα ένα χρόνο.

Εκτός από τον Τζόελ Κάμπελ τον Ολυμπιακό και την Αρσεναλ συνδέει ο Κώστας Μήτρογλου. Οι Κανονιέρηδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 25χρονου διεθνούς φορ και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να δώσουν πάνω από 9 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Αυτό αναφέρεται στον βρετανικό Τύπο και εκτός από την Αρσεναλ δημοσιεύματα γράφουν ότι για την απόκτηση του επιθετικού του Ολυμπιακού έχει μπει σφήνα η Λίβερπουλ.

Ο Μήτρογλου βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Πελέ

Η μεταγραφή του Πελέ στον Ολυμπιακό (πρόκειται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες) έγινε θέμα στον πορτογαλικό Τύπο. Η «O Jogo» έχει αφιέρωμα στον 26χρονο πορτογάλο μέσο ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να πετύχει στον Ολυμπιακό. Οι Πορτογάλοι σημειώνουν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας απέκτησαν τον Πελέ για τα επόμενα 3,5 χρόνια και αναφέρουν ότι τον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη διεκδίκησαν ο ΠΑΟΚ, η Ζενίτ και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα παραχωρήσει δανεικό στον Εργοτέλη τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ο οποίος επέστρεψε από τη γερμανική ΄Αουγκσμπουργκ. Για τον Βλαχοδήμο έχει δείξει ενδιαφέρον και ο Αρης.

Το πιο ακριβό ρόστερ

Ο Ολυμπιακός έχει το πιο ακριβό ρόστερ στην Ελλάδα με την συνολική του αξία να φθάνει τα 72.150.000 ευρώ. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 46.300.000. Η ιστοσελίδα transfermarkt δημοσιεύει την αξία του κάθε ποδοσφαιριστή και ακριβότερος παίκτης είναι ο Κώστας Μήτρογλου με 7.200.000 ευρώ, η τιμή του ανεβαίνει ακόμα και στο διάστημα που βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης.

Φθηνότεροι Ερυθρόλευκοι είναι ο 37χρονος Αριέλ Ιμπαγάσα και ο 21χρονος τερματοφύλακας Ανδρέας Γιαννιώτης οι οποίοι κοστίζουν από 250.000 ευρώ.

Η καλύτερη άμυνα

Το laroma24.it έκανε αφιέρωμα στις τοπ άμυνες της Ευρώπης, έχοντας ως αφετηρία του την Ρόμα με τα 7 γκολ που έχει δεχτεί.

«Μόνο ο Ολυμπιακός ξεπερνά την Ρόμα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δεχθεί ένα τέρμα λιγότερο από την ιταλική ομάδα που παρουσιάζει αξιοζήλευτα επιτεύγματα στα μετόπισθέν της», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση έχοντας δεχτεί 6 γκολ και ακολουθούν οι Ρόμα (7), Λιλ, Μπάγερν Μονάχου, Απόλλων Λεμεσού, ΑΠΟΕΛ (8), Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Πόρτο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χάποελ Μπρεερ Σεβά, Σέριφ, Σουτιέσκα (9).

Ακόμα στη λίστα που έχουν οι Ιταλοί για την καλύτερη άμυνα σε κορυφαία πρωταθλήματα πρώτη είναι η Ρόμα και ακολουθούν οι Λιλ, Μπάγερν Μονάχου (8), Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης (9), Μπαρτσελόνα (12), Παρί, Μονακό (13).

Ο αποκλεισμός της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ

Στην Αγγλία έχει βγει σενάριο στον καζαμία αποκλεισμού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ολυμπιακό! Η «Daily Star» προβλέπει πρόκριση του Ολυμπιακού στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που θα οδηγήσει τον Ντέβιντ Μόιες σε παραίτηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Μετά τις βαριές ήττες από τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ και τον δυσάρεστο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Ολυμπιακό, ο Ντέιβιντ Μόιες παραιτείται από την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον αναλαμβάνει χρέη προσωρινού προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν».