«Οι εκλογές θα γίνουν το 2014» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Παιδόπολη «Aγιος Ανδρέας», επαναλαμβάνοντας ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι «το έτος μηδέν», το έτος που, όπως είπε, «θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης και θα ξεκινήσουμε βήμα το βήμα την ανοικοδόμηση της χώρας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής εμφανίστηκε δηκτικός σε ότι αφορά τις χθεσινές διαρροές από το Μαξίμου ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2016, σημειώνοντας ότι «οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Άγιος Βασίλης».

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα να είναι τα φετινά Χριστούγεννα «τα τελευταία σκοτεινά και σκούρα Χριστούγεννα» και να μπορέσουμε, όπως είπε, «να ξαναχτίσουμε λιθαράκι λιθαράκι μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο».

«Φέτος περνάμε ίσως τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών, αλλά τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της ελπίδας, της αγάπης της αλληλεγγύης και αυτό το σκοτεινό περιβάλλον που ζούμε, μπορούμε μέσα μας τουλάχιστον να το σπάσουμε. Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, ανθρωπιά, αυτές τις αξίες που πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου για να βγούμε και από την κρίση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ακόμη ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του στην κρίση και ότι «είναι στίγμα στον πολιτισμό μας να μην μπορούμε να δώσουμε τα ελάχιστα που απαιτούνται στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και στους άνεργους, στους άστεγους, στους ανθρώπους δίχως δικαιώματα».