Για παραλογισμό κατηγορεί την κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της θέρμανσης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της αιθαλομίχλης ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο θράσους και υποκρισίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Και εξηγεί: «Ενώ η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να δεχθεί τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, την ίδια στιγμή κάνει συστάσεις στους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια γιατί αυξάνονται τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Τι τους προτείνει αλήθεια; Να παγώσουν οικειοθελώς;».

»Και σαν να μην έφτανε αυτό, μιλάει για παροχές δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μόνο όταν ξεπεραστούν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια των σωματιδίων, ενώ λογικά δωρεάν ρεύμα θα πρέπει να δοθεί εξαρχής στους πολίτες για να ζεσταθούν, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.
Πρόκειται περί παραλογισμού» προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά για άλλη μια φορά να μειωθεί ο ΕΦΚ και να δοθεί δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα «για να μπορέσουν να ζεσταθούν αξιοπρεπώς οι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες, γεγονός που θα μειώσει παράλληλα τα αιωρούμενα σωματίδια και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και δεν θα επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα των πόλεων από την αιθαλομίχλη. Ειδάλλως, η κυβέρνηση θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ό,τι συμβεί» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από