Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Κύπρο η πρωτοφανής, κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοτικού δικαίου, απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να εφαρμόσει όπως αυτή θέλει τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.

Τη συμφωνία αυτή θα τηρήσει η Αγκυρα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Κύπρου! «Δεν υπάρχει η Κύπρος» σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τουρκία ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση να πείσει την Κύπρο να συναινέσει στο άνοιγμα ορισμένων προενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία. Στην ουσία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά δεν αναγνωρίζει μία χώρα μέλος της και μάλιστα μία χώρα που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.
Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες, αν και η αρμόδια επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, όταν υπέγραφε τη συμφωνία αυτή στην Αγκυρα, παρουσία και του κ. Ερντογάν, την υπέγραφε ως εκπρόσωπος όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ολα ανεξαιρέτως τα κυπριακά κόμματα αντέδρασαν με οργή στη τουρκική πρόκληση και ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα ή κλείσιμο οποιουδήποτε κεφαλαίου της Τουρκίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από