Με τη σιωπή του προτίμησε να «μιλήσει» ο προπονητής της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε μετά την ένατη σερί νίκη της ομάδας του στο Καμπιονάτο με 4-1 επί της Αταλάντα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

«Είναι πικραμένος γιατί το όνομά του κυλιέται στη λάσπη κάθε φορά που υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες για τα στημένα, παρά το γεγονός ότι έχει πληρώσει βαρύ τίμημα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Γιούβε Μπέπε Μαρότα.

Αναφορά στο όνομα του Κόντε γίνεται σε τηλεφωνική συνομιλία του πρώην τερματοφύλακα της Σιένα Φερντινάντο Κόπολα για ένα ύποπτο ματς με την Αλμπινολέφε. Ο προπονητής της Βέκια Σινιόρα έχει τιμωρηθεί με δέκα μήνες αποκλεισμό, γιατί τα χρόνια που ήταν προπονητής της Σιένα αν και γνώριζε για χειραγωγημένους αγώνες δεν το κατήγγειλε στις αρμόδιες Αρχές.

Η Γιούβε στηρίζει τον Κόντε και ταυτόχρονα προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του από την ποδοσφαιρική αγορά. Στο στόχαστρο της πρωταθλήτριας Ιταλίας βρίσκεται ο Βέλγος Ράντζα Ναϊνγκολάν της Κάλιαρι. Ο πρόεδρος του συλλόγου της Σαρδηνίας Μάσιμο Τσελίνο δήλωσε μετά την ισοπαλία με τη Νάπολι (1-1) ότι όλοι οι παίκτες του είναι ελεύθεροι να φύγουν γιατί δεν είναι σωστό να παίζουν τόσον καιρό σε μισοτελειωμένο γήπεδο!

Η Ρόμα πετούσε φωτιές στο β’ μέρος του αγώνα με την Κατάνια, όταν πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της (4-0). «Ηταν η Ρόμα που πάντα θέλω να βλέπω. Χρειάστηκε να παίξουμε με τέσσερις επιθετικούς για να διασπάσουμε την άμυνα της Κατάνια», υπογράμμισε ο προπονητής της Ρούντι Γκαρσία. Με τη Ρόμα αγωνίστηκε και ο Τότι.

Το υπέροχο γκολ με τακουνάκι του Ροντρίγκο Παλάσιο στο 86′ χάρισε τη νίκη στην Ιντερ με 1-0 στο ντέρμπι της Μαντονίνα με τη Μίλαν. Η νέα αποτυχία των Ροσονέρι, που βρίσκονται στη 13η θέση, πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, επιταχύνει τις διαδικασίες για την εύρεση του αντικαταστάτη του Μάσιμο Αλέγκρι, που πιθανότατα θα είναι ένας εκ των Κλάρενς Ζέεντορφ και Μάσιμο Πραντέλι.

Στα άλλα παιχνίδια: Λιβόρνο – Ουντινέζε 1-2,  Μπολόνια – Τζένοα 1-0, Βερόνα – Λάτσιο 4-1, Τορίνο – Κιέβο 4-1, Σασουόλο – Φιορεντίνα 0-1, Σαμπντόρια – Πάρμα 1-1.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 46, Ρόμα 41, Νάπολι 36.