Στα ίχνη δεκαμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών η οποία, μεταξύ άλλων κακουργηματικών πράξεων, ενέχεται και στην απαγωγή 27χρονου τον περασμένο Ιούλιο στα Καλύβια Αττικής έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους Αττικής τέσσερα από τα μέλη της, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 57, 43, 27 και 50 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι 6 ομοεθνείς τους.

Οπως αποκαλύφθηκε, στις 23.20 της 5ηςΙουλίου στα Καλύβια,πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του 27χρονου, και με την απειλή καραμπίνας τον ακινητοποίησαν, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν χρήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζή.

Μετά από διαδρομή περίπου 15 λεπτών, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον αποβίβασαν, ο απαχθείς προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Οταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι οι απαγωγείς τού είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου -το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου-, ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από περίπου 20 λεπτά πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως λύτρα 3.000.000 ευρώ.

Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, στις 15 Αυγούστου οι συγγενείς του απαχθέντα άφησαν 20.050 ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στη συμβολή Δωδεκανήσων και Βάρναλη στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής.

Δύο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17ηςΑυγούστου, οι δράστες, αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Οπως προέκυψε, ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας 36χρονος ομοεθνής του που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Εξακριβώθηκε επίσης και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε. Πρόκειται για ένα κτίσμα-αποθήκη επί της Εθνικής Οδού Θήβας-Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας Nissan, που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της αρπαγής, αλλά και στις λοιπές εγκληματικές πράξεις τους. Βρέθηκε χωρίς πινακίδες και χωρίς διακριτό αριθμό πλαισίου, σε αγροτεμάχιο στην περιοχή «Σακ Κυριακίου» στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εν λόγω εγκληματική ομάδα εμπλέκεται και σε πυροβολισμούς τον περασμένο Σεπτέμβριο στα Μέγαρα κατά αστυνομικών οι οποίοι επιχείρησαν να ελέγξουν το όχημα στο οποίο κάποιοι από τους δράστες επέβαιναν. Επίσης μέλη της πήραν μέρος και σε δύο ληστείες στην περιοχή των Καλυβίων, η μία σε βάρος ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους και η άλλη σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Σημειώνεται ότι μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί και κατά το παρελθόν για συναφή, καθώς και για άλλα αδικήματα, όπως αρπαγή, ληστεία, κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παραβίαση περιοριστικών όρων, λαθρεμπόριο κ.ά., ενώ ο 57χρονος Πακιστανός-αρχηγικό μέλος της οργάνωσης έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.