Η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αυξήθηκε το Δεκέμβριο για πρώτη φορά εδώ και μήνες, σύμφωνα με  δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Κυριακή. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι ο Ολάντ θα μπορέσει να αναζωογονήσει την οικονομία.

Το ποσοστό του Ολάντ αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση μ' ένα μήνα νωρίτερα και έφθασε στο 22%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύθηκε στην  κυριακάτικη εφημερίδα «Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς». 

Η δημοτικότητα του σοσιαλιστή ηγέτη έχει βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου στην οποία είχε βυθιστεί στο 15% -- χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άλλη δημοσκόπηση έδειξε πως το ποσοστό του φθάνει το Δεκέμβριο μέχρι και 24%.

Ωστόσο με την ανεργία να επιμένει κοντά στο 11%, η βελτίωση είναι μικρή. Τα ποσοστά του Ολάντ παραμένουν πολύ κατώτερα απ' αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρίας του, η οποία είχε διαρκέσει από το 2007 ως το 2012.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 24%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από