Επιχείρηση απομάκρυνσης μεγάλης ποσότητας επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων αναμεμειγμένων με οικιακά τύπου απόβλητα που είχαν συσσωρευτεί στο προαύλιο μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου στον Πειραιά πραγματοποίησε την Κυριακή ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η απομάκρυνση των αποβλήτων έγινε μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για έντονη δυσοσμία και έπειτα από παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 30 τόνους ιατρικών αποβλήτων, των οποίων η πολυήμερη παραμονή στο προαύλιο του νοσοκομείου δημιουργούσε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μετά την εισαγγελική εντολή και σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ιατρικά απόβλητα απομακρύνθηκαν με φορτηγά και θα οδηγηθούν στην ειδική μονάδα αποτέφρωσης του ΕΔΣΝΑ για την ορθή περιβαλλοντικά διαχείρισή τους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Η κατάσταση με τη διαχείριση των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων έχει ξεφύγει. Αντί να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, με τις καταστάσεις αυτές γυρίζουμε χρόνια πίσω. Η παρέμβασή μας υπήρξε άμεση, όμως το πρόβλημα είναι γενικευμένο και δεν λύνεται κατασταλτικά. Τα νοσοκομεία οφείλουν να κάνουν σωστό διαχωρισμό στην πηγή, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και το περιβάλλον».