«Αυτά που μπορεί να συνέβαιναν στο παρελθόν έχουν τελειώσει. Οι πολίτες είναι και αισθάνονται ίσοι απέναντι στον νόμο, για όποιον κι αν μιλάμε. Οποιος καταπατά τον νόμο θα συλλαμβάνεται και θα τιμωρείται» δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο θέμα του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες.

«Μπράβο και στους αστυνομικούς που έπραξαν αυτό που έπρεπε (σ.σ. που συνέλαβαν τον Λιάπη)» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλον αντίπαλο: εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία, εκείνος έχει τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογές απάντησε: «Η νοοτροπία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καλλιεργεί τον δικό της κήπο με δηλητήριο που ρίχνει σε όλους τους άλλους. Οι άλλοι, όμως, είναι η Ελλάδα. Το να δηλητηριάζεις το κλίμα, να ζητάς συνεχώς εκλογές, να δημιουργείς συνθήκες τρόμου σε επενδυτές, δεν πιστεύω ότι ευνοεί την ίδια την αντιπολίτευση. Τέλος πάντων, στις ευρωεκλογές θα δούμε τα αποτελέσματα. Εγώ δεν κοιτάζω τις εκλογές που έρχονται, εγώ κοιτάζω τον άνεργο, μέριμνά μου είναι να δώσω εργασία σε έναν ακόμη άνεργο. Με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλον αντίπαλο: εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία εκείνος έχει τη χώρα. Ισως είναι δικαίωμά του, αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα να είμαι αυστηρός».

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή – ούτε λόγω του ΠΑΣΟΚ – αφού κανένας δεν θέλει να βλάψει τον τόπο του, προσθέτοντας ότι είναι η τελευταία δύσκολη περίοδος και από εδώ και πέρα ανοίγουμε τα πανιά μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κρυφής της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με ομολόγους του και ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως τη γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τον ιταλό Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.