Τη διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού για ένα μήνα αποφάσισαν τελικά χθες οι δικαστές για λόγους υγείας. Ετσι, ο τρομοκράτης της
17 Ν παίρνει πράσινο φως για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από περίπου ένα χρόνο η Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει τη διακοπή της ποινής του και τη μεταφορά του για τουλάχιστον πέντε μήνες στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, επέστρεψε στη φυλακή ύστερα από λίγες ημέρες, καθώς δεν  υπήρχε δυνατότητα - όπως είπαν οι Αρχές - για την ασφαλή κράτησή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και επιπλέον 1.776 χρόνια (κατά συγχώνευση 25) για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη και εφτά δολοφονίες.
Προ ημερών, με κοινή δήλωσή τους ο Δ. Κουφοντίνας (ο «φαρμακοχέρης» της
17 Ν) και ο Κ. Γουρνάς που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα ζητούσαν την αποφυλάκιση του Ξηρού. Οπως σημείωναν στο κείμενό τους που αναρτήθηκε σε σάιτ αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, «η εκδικητικότητα της εξουσίας απέναντι στους αγωνιστές δεν έχει όρια. Ο Σάββας Ξηρός, ο σύντροφός μας, δεν είναι μόνος του. Ζητάμε από κάθε επαναστάτη, κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να ενώσει τη φωνή του, να ορθώσουμε φραγμό στην εκδικητικότητα του κράτους...».
Στο ίδιο στρατόπεδο των υπερασπιστών συντάχθηκαν με χθεσινό τους κείμενο σε αντιεξουσιαστικό σάιτ (parabellum) μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται στη φυλακή. Στο κείμενό τους μιλούν για «αιχμαλωσία» του Ξηρού, που όπως λένε «είναι συνέπεια του πολέμου ενάντια στην εξουσία». Παρότι λένε πως «δεν θα υποκριθούν ότι μοιράζονται κοινές αντιλήψεις μαζί του ούτε ότι μιλούν την ίδια γλώσσα», εντούτοις συνδέθηκαν μαζί του «με το κοινό μίσος που νιώθουν για την εξουσία». Ομως, το κείμενό τους καταλήγει σε νέες απειλές: «Το στοίχημα είναι να μεταφέρουμε το ζήτημα της απελευθέρωσης αιχμαλώτων συντρόφων, από τις αίθουσες των δικαστηρίων στην κάννη ενός όπλου που θα σημαδεύει μπάτσους, δεσμοφύλακες και δικαστές».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από