Νέα αναβολή για τις 23 Δεκεμβρίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ του Μάκη Ψωμιάδη καθώς... δεν υπήρχε κενή αίθουσα για να συνεδριάσει το τριμελές εφετείο κακουργημάτων!

Η υπόθεση είχε οριστεί για το πρωί της Παρασκευής, από τις 4 Δεκεμβρίου αλλά όσοι βρέθηκαν στο Εφετείο, εμβρόντητοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνει η υπόθεση γιατί δεν υπάρχει κενή αίθουσα για να συνεδριάσει το τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

Επόμενη ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή, τα χρήματα που θα επιδικαστούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ (αν κερδίσει την υπόθεση), θα μπορεί να τα διεκδικήσει το Δημόσιο.

Η ΑΕΚ μετά τη διάλυση της ΠΑΕ δεν μπορεί να πάρει χρήματα από την πλευρά Ψωμιάδη, όμως το Δημόσιο φρόντισε ώστε να του επιδικαστεί ποσό, εφόσον κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος και εντοπιστούν χρήματα σε λογαριασμούς του, προκειμένου να εισπράξει έστω κι ένα μέρος από τα χρήματα που του οφείλονταν από την «Ένωση».


Σχετική νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε από τη Βουλή:

«Με το προτεινόμενο άρθρο παρέχεται η δυνατότητα στο Δημόσιο για την είσπραξη τελεσίδικα επιδικασθεισών απαιτήσεων Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία κατά τρίτων, ως πρόσθετη εξασφάλιση για την εξόφληση ισόποσων υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο, καθ' όσον αυτές, λόγω της ειδικής και ταχείας εκκαθάρισης, δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο, που διαρκούν οι ανοιγείσες ποινικές και λοιπές νομικές διαδικασίες, για να ικανοποιηθούν, ήτοι να εισπράξουν τα οφειλόμενα σε αυτές αλλά και να επιτύχουν την ποινική τιμωρία των υπαιτίων οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος τους.

Η εκχώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας, δεν επηρεάζει την προβλεπόμενη από γενικές ή ειδικές διατάξεις ευθύνη της υπό ειδική εκκαθάριση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και την προσωπική ευθύνη κάθε τρίτου συνυποχρέου (μέλους διοίκησης κλπ.) έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, για την εξόφληση των οφειλών τους, ούτε εξ αυτής θίγεται οιαδήποτε προβλεπόμενη από οποιαδήποτε άλλη διάταξη ευθύνη τους.

Το Ελληνικό Δημόσιο, μετά την εκχώρηση, αυτονόητα δεν κωλύεται να λαμβάνει οποιοδήποτε προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη των απαιτήσεών του τόσο κατά του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου όσο και κατά των προσώπων που κατά νόμο υπέχουν πρόσθετη-προσωπική ευθύνη για την εξόφληση οφειλών του (αλληλέγγυα και εις ολόκληρον ευθύνη)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από