Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον πιθανό διάδοχό του στην προεδρία, λέγοντας ότι «προς το παρόν δεν έχει τίποτε να πει για το θέμα».

«Δεν έχω και δεν υπάρχει τίποτε να πω», απάντησε στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν έχει στο μυαλό του κάποιον πιθανό διάδοχό του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στο Κρεμλίνο από το 2000, στην τρίτη προεδρική του θητεία έπειτα από ένα διάλειμμα στην πρωθυπουργία, αφού το ρωσικό Σύνταγμα απαγορεύει τρίτη συνεχή προεδρική θητεία. Ο Πούτιν δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και για τέταρτη προεδρική θητεία το 2018.

Όταν ερωτήθηκε ποιος είναι ο «υπ’ αριθμόν 2» πολιτικός στη Ρωσία, ο ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε μνημονεύοντας τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, τον ηγέτη του κόμματος Δίκαιη Ρωσία Σεργκέι Μιρόνοφ, τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όταν ερωτήθηκε ειδικά για τον Μεντβέντεφ, απάντησε: «Θεωρώ ότι το έργο της κυβέρνησης είναι ικανοποιητικό. Φυσικά, στο πλαίσιο αυτού του έργου, υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν κατά τη γνώμη μου να γίνουν κατά πιο ενεργητικό τρόπο, πιο αποτελεσματικά, εγκαίρως. . . υπάρχουν πράγματα που καθυστερούν. Πιστεύω ότι οι δυνατότητες αυτής της κυβέρνησης απέχουν πολύ από το να έχουν αξιοποιηθεί», πρόσθεσε.