Οκτώ χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας θα συμπληρώσει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Γιόαχιμ Λεβ και πλέον έχει απογειώσει σε τέτοιο βαθμό την εμπιστοσύνη της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου προς το πρόσωπό του ώστε να πείθει για την έγκριση εισηγήσεων που για άλλα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα φάνταζαν ως υπερβολικές, παράλογες ή και ουτοπικές!

Ο 53χρονος προπονητής που το 2006 αντικατέστησε στον πάγκο των Πάντσερ τον Γιούργκεν Κλίνσμαν και κατάφερε να στεριώσει σε αυτόν για τόσα χρόνια κόντρα στις προβλέψεις, τα έβαλε κάτω και απεφάνθη ότι για να δουλέψει η Eθνική Γερμανίας με ηρεμία, ασφάλεια και τη λιγότερη δυνατή σωματική αλλά και πνευματική επιβάρυνση, θα έπρεπε να αποκτήσει το δικό της συγκρότημα κατοικιών στη Βραζιλία! Και είχε τα επιχειρήματα που έβαλαν την ομοσπονδία της χώρας σε μια διαδικασία οικοδόμησης η οποία θα κοστίσει αρκετά εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα κατοικιών όπου η γερμανική αποστολή θα καταλύσει πριν και κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα περιλαμβάνει 13 χτίσματα και θα οικοδομηθεί στο Σάντο Αντρέ, το οποίο ανήκει στο κρατίδιο της Μπαΐα και βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το τοπικό αεροδρόμιο.

Ο Λεβ και οι συνεργάτες του δεν ενθουσιάστηκαν με τις άλλες επιλογές που υπήρχαν και εξετάστηκαν ενδελεχώς. Οι συχνές μετακινήσεις που επιβάλλει η διοργάνωση στη συγκεκριμένη χώρα, μεγαλώνουν τις απαιτήσεις για ένα οργανωμένο κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών όπου οι ποδοσφαιριστές θα ανακτούν δυνάμεις και συγκέντρωση. Οσες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μελετήθηκαν, δεν πληρούσαν ούτε το μίνιμουμ των ανεκτών προϋποθέσεων, τουλάχιστον σύμφωνα με το σκεπτικό του τελειομανούς Λεβ, ο οποίος λατρεύει την πειθαρχία και την απομόνωση.

Στα 13 σπίτια που θα χτιστούν θα διαμένουν οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, οι βοηθοί και οι λοιποί συνεργάτες της εθνικής ομάδας και της γερμανικής ομοσπονδίας. Ο Λεβ, ο οποίος έχει αναλάβει σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία που θα προσχωρήσει στην κατασκευή την επίβλεψη όλων των λεπτομερειών για τις παροχές του συγκεκριμένου συγκροτήματος, έχει πειστεί ότι τα Πάντσερ διαθέτουν την αγωνιστική και σωματική υπεροχή για να φθάσουν ώς τον τελικό της διοργάνωσης. Γι’ αυτό και απεφάνθη ότι οι ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να απολαύσουν το μάξιμουμ των ανέσεων και να επιτύχουν το μίνιμουμ των επιμέρους (μη αγωνιστικών δηλαδή) καταπονήσεων και επιβαρύνσεων ώστε να αποδώσουν στο κόκκινο.

Το έργο θα στηριχθεί χορηγικά από τον αυτοκινητικό κολοσσό Mercedes και θα περιλαμβάνει επίσης κέντρο Τύπου, ενώ μέσα σε αυτό θα εξυπηρετούνται όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες. Τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει ποδοσφαιρικό γήπεδο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου στο οποίο επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τον προπονητή.