Κατά της αναστολής της χρηματοδότησης ψήφισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Αμέσως μετά, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διευκρίνισε: «Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν».

Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μολονότι συμμετείχε στην προηγούμενη χθεσινή ψηφοφορία για τη σύσταση Εξεταστικής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σημειώνεται πάντως ότι είχε δηλώσει «παρούσα» στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και της οικονομικής ενίσχυσης κομμάτων όταν ηγετικά στελέχη τους κατηγορούνται για τα εγκλήματα των άρθρων 187 περί εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων του Ποινικού Κώδικα. Η αξιωματική αντιπολίτευση τότε είχε ψηφίσει «υπέρ».

Αρνητικός στη διακοπή της χρηματοδότησης εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Πολλές ερμηνείες –όπως κούραση έως και ισχυρές θεσμικές ενστάσεις –επιδέχεται η στάση 15 βουλευτών, οι οποίοι απείχαν από την επίμαχη ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή, αλλά συμμετείχαν στην προηγούμενη. Μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Βύρων Πολύδωρας, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και οι ανεξάρτητοι Οδυσσέας Βουδούρης, Νικόλαος Σταυρογιάννης, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης.