Για τις 30 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του πρώην υπουργούΜεταφορών Μιχάλης Λιάπη, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κ. Λιάπης δεν προσήλθε, σήμερα, Πέμπτη, στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της δίκης, προκειμένου να προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, ο πρώην υπουργός έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τα διοικητικά πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην υπουργό επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg) που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι πινακίδες του συγκεκριμένου οχήματος είχαν κατατεθεί στην εφορία ενώ επίσης διαπιστώθηκε πως ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης και το όχημα ήταν ανασφάλιστο.