Ο Ολυμπιακός παίζοντας καλύτερα στο β΄ ημίχρονο με την είσοδο του Κάμπελ( ψηφίστηκε MVP της συνάντησης), αντί του Ντομίνγκες νίκησε με σκορ 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ξέφυγε από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ 10 βαθμούς και πηγαίνει ολοταχώς για την κατάκτηση του 41ου τίτλου.

Ετσι η ομάδα του Μίτσελ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην έδρα της το 2013 και εκείνο που κυνηγάει είναι τα ρεκόρ : Καλύτερης επιθεσης, καλύτερης άμυνας , το σερί των νικών εκτός έδρας που μπορεί να το σπάσει στο επόμενο ματς στη Ριζούπολη στο ματς με τον Απόλλωνα.

Οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν στο α΄ ημίχρονο, ανέβασαν την απόδοση τους στο β΄ 45΄λεπτο ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 3-1 με δύο πέναλτι των Μασάντο, Κάμπελ και τον επίλογο έβαλε ο Κρητικός με παλικαρίσιο γκολ, ύστερα από σέντρα του Βίλα γράφοντας το τελικό 3-2 (87΄). Οι φιλοξενούμενοι από το 70΄ έπαιξαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρουμπουλάκου.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό στο 11΄ με διπλή προσπάθεια του Ιλιτς. Ο σέρβος φορ του ΠΑΣ Γιάννινα σούταρε απέκρουσε ο Ρομπέρτο η μπάλα γύρισε στον Ιλιτς ο οποίος από κοντά πάγωσε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (0-1). Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έδωσε βαρύτητα στην άμυνα της και έπαιξε με το σύστημα των αντεπιθέσεων.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τους πλάγιους Βάις, Ολαϊτάν, τον Ντομίνγκες στον άξονα και στον Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της ομάδας των Ιωαννίνων.

Οι Μανωλάς (14΄), Σαβιόλα (15΄), Μασάντο( 19΄) δεν βρήκαν στόχο. Η απάντηση ήρθε από τον Σαβιόλα στο 21΄. Σε παράλληλη σέντρα του Βάις, ο Ολαϊτάν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ (δεν υποδείχτηκε από τον επόπτη Καραγκιζόπουλο) ο Μανωλάς έπιασε σουτ η μπάλα από κόντρα πήγε στον Σαβιόλα ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Ο ΠΑΣ έχασε κλασική ευκαιρία στο 31’ : Σε οργανωμένη επίθεση ο Βίλα τροφοδότησε τον Τσάβες ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση για να αποκρούσει ο Ρομπέρτο. Στη συνέχεια της φάσης τελικός παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Ιλιτς ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία!

Ο Ολυμπιακός απείλησε τους φιλοξενούμενους με φάουλ του Σάμαρη όμως ο γκολκίπερ Βελλίδη αντέδρασε αποτελεσματικά.

Η ομάδα του Μίτσελ δεν είχε φρεσκάδα στο α΄ ημίχρονο και δεν μπόρεσε να πιάσει γρήγορο ρυθμό.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη προσπάθησαν με ασφυκτικό πρέσινγκ και δυνατά μαρκαρίσματα να κρατήσουν μακριά από την εστία του Βελλίδη τα ατού του Ολυμπιακού.

Στο β΄ ημίχρονο ο Μίτσελ έπαιξε φουλ επίθεση ρίχνοντας στον αγώνα τον Κάμπελ αντί του Ντομίνγκες.

Ο Ολαϊτάν πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ο Σαβιόλα έπαιξε λίγο πιο πίσω στον άξονα και οι στις πτέρυγες κινήθηκαν οι Κάμπελ, Βάις.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το δεύτερο 45λεπτο με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Κάμπελ με τακουνάκι βρήκε στον Σαλίνο ο οποίος σπρώχτηκε από τον Ρουμπουλάκου. Ο Αρετόπουλος έδειξε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μασάντο στο 51΄(2-1).

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έγινε κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βάις έκανε σλάλομ έπιασε σουτ για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Βελλίδης (57΄).

Στο 69’ ο Ολαϊτάν με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη νίκη με πέναλτι του Κάμπελ (3-1). Το πέναλτι κέρδισε ο κοσταρικανός διεθνής εξετρέμ από ανατροπή μέσα στην περιοχή από τον Ρουμπουλάκου. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα( ήταν η δεύτερη κίτρινη )και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Ο Αρετόπουλος (Συνδέσμου Τρικάλων) δεν είδε την παράβαση στο 6΄ όταν ο Τζημόπουλος τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Μπονγκ.

Κίτρινη κάρτα: Τσουκαλάς,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ολαϊτάν, Βάις

( 70΄ Φουστέρ), Ντομίνγκες (46΄ Κάμπελ), Σαβιόλα (74΄ Σέποβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Αυγενικού (51′ Κρητικός), Βίλα, Ρουμπουλάκου, Τσάβες (65΄ Βισέντο), Ιλιτς (82΄ Μπέριος).