Φορώντας χειροπέδες που φρόντισε να τις καλύψει – όπως συνήθως συμβαίνει – με το μπουφάν του, προσήχθη χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Εκανε μια σύντομη στάση στο εδώλιο του Αυτοφώρου και λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ αποχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με ταξί.

Τα μάτια όλων όσων βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια ήταν στον Μιχάλη Λιάπη, καθώς κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι ένας πρώην υπουργός να οδηγείται στον εισαγγελέα για ποινικά αδικήματα, που μπορεί να είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά η ηθική τους απαξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο πρώην υπουργός άκουσε το κατηγορώ της εισαγγελέως για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, ενώ μετράει και διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο που είχε τοποθετήσει χωρίς σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, αλλά και φιμέ τζάμια που απαγορεύονται για τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Για όλα αυτά παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο το πρωί, οπότε αναμένεται να λογοδοτήσει για την πράξη του για την οποία, φεύγοντας από την Ευελπίδων, είπε «λυπάμαι πολύ».

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός και ενώ περίμενε να οδηγηθεί στο εισαγγελικό γραφείο έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι και αυτός «θύμα» της οικονομικής κρίσης. «Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Τον περασμένο Αύγουστο όμως, κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, λόγω του υψηλού τεκμηρίου», είπε ο Μιχ. Λιάπης. Και πρόσθεσε πως το αυτοκίνητό του το είχε σε μία αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη. Επειδή όμως, θα έφευγε για ένα ταξίδι στην Ασία… φοβήθηκε για τη μπαταρία του οχήματος! Ετσι, αποφάσισε να το μετακινήσει, παρά το γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο και είχε καταθέσει τις πινακίδες υπογράφοντας δήλωση στην Εφορία ότι το αυτοκίνητο θα παρέμενε ακίνητο. «Ηταν η κακιά η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει», πρόσθεσε καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας δεν άφηναν καμία αμφιβολία για την τέλεση συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ. Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη περίπου στις 12 χθες το μεσημέρι από τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ οδηγούσε το πολυτελές τζιπ του, VW Touareg, στη λεωφόρο Αρτέμιδας. Τα φιμέ τζάμια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν έφερε την ανάγλυφη σφραγίδα που φέρουν οι γνήσιες έκαναν τους αστυνομικούς να σταματήσουν το τζιπ ως ύποπτο. Οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ αρχικά δεν αναγνώρισαν τον οδηγό. Οπως διαπιστώθηκε, ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του ταυτότητα και δίπλωμα και φέρεται να τους είπε ότι «έχω αυτοσχέδιες πινακίδες για να κάνω βόλτα». Η βόλτα συνεχίσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αρτέμιδας και από εκεί στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής.