Εντολή για διάλογο ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους γιατρούς έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου, παρουσία του υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη και του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, πάντως, που έχουν εισέλθει στην τέταρτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν αν θα σταματήσουν να απεργούν ή όχι. Ηδη, πάντως, έχουν εξαγγείλει απεργίες έως και την Πέμπτη.

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, τους γιατρούς εκπροσώπησαν μέλη ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους κ.κ. Γεωργιάδη και Μπέζα να δείξουν έμπρακτα τον σεβασμό τους στους γιατρούς και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, «ώστε να ικανοποιήσουμε τη δική τους ανάγκη και έτσι η μεταρρύθμιση να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο».
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε ακόμη μια φορά από τους γιατρούς να λήξουν την απεργία και συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η μεταρρύθμιση λόγω της απεργίας.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός έλαβε υπόψη όλες τις παρατηρήσεις που ετέθησαν. «Χωρίς τους γιατρούς δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση, με ασφαλισμένους που υφίστανται μεγάλες περικοπές στις παροχές δεν μπορεί να στεριώσει μεταρρύθμιση», είπε ο κ. Βλασταράκος.
Την εκτίμηση ότι η απεργία θα λήξει αν μεταφερθεί ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό στη γενική συνέλευση του κλάδου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από