Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατηγορείται ιταλίδα φοιτήτρια που φίλησε στο κράνος αστυνομικό των ιταλικών ΜΑΤ στη διάρκεια διαδήλωσης τον περασμένο μήνα.

Η φωτογραφία του φιλιού που έδωσε η 20χρονη διαδηλώτρια Νίνα ντε Τσίφρε στον αστυνομικό Σαλβατόρε Πιτσιόνε έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και θεωρήθηκε σύμβολο ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας αφορούσε την επέκταση μίας σιδηροδρομικής γραμμής στη βόρεια Ιταλία, η οποία θα μειώσει τον χρόνο διαδρομής Μιλάνο-Παρίσι από επτά σε τέσσερις ώρες.

Η ένωση ιταλών αστυνομικών κατήγγειλε το γεγονός στους εισαγγελείς του Τορίνο.

«Κατηγορούμε τη διαδηλώτρια για χρήση σεξουαλικής βίας και προσβολή δημόσιου λειτουργού. Αν την είχε φιλήσει ο αστυνομικός, θα είχε ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», λέει στην εφημερίδα «Independent» ο Φράνκο Μακάρι, γενικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών.

«Αν την είχα αγγίξει εγώ, θα γινόταν έξαλλη. Γιατί εμείς να ανεχτούμε τη δική της συμπεριφορά;», προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει: «Ναι, ένα φιλί είναι θετικό γεγονός. Όμως, σε αυτό το πλαίσιο, ανάμεσα σε αυτά τα δύο άτομα, ήταν απλά κίνηση ασέβειας».

Όπως έγινε γνωστό, η διαδηλώτρια δεν έμεινε μόνο στο φιλί της φωτογραφίας, αλλά στη συνέχεια, έγλειψε τα δάχτυλά της και τον άγγιξε στο στόμα.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός της φωτογραφίας δήλωσε ότι «όταν φορώ τη στολή μου, αντιπροσωπεύω την αστυνομία και έχω υποχρέωση να μην απαντήσω σε προκλήσεις. Το σημαντικό είναι τελικά, ότι η διαδήλωση έληξε ειρηνικά».