Είκοσι τέσσερα χρόνια θα έχουν συμπληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι από τότε που η σπουδαία Λίβερπουλ, με προπονητή τον Σκωτσέζο Κένι Νταλγκλίς, κατέκτησε το 18ο πρωτάθλημα Αγγλίας στην ιστορία της. Εκτοτε δεν κατάφερε να επαναλάβει αυτό που άλλοτε (και κυρίως τη δεκαετία του ’80) θεωρείτο μία αυτονόητη κατάσταση για εκείνη, ωστόσο φέτος πείθει ότι μπορεί να το διεκδικήσει ξανά ώς το τέλος!

Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου τεχνικού της Μπρένταν Ρότζερς και με τον τρομερό Λουίς Σουάρες (17 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ έχοντας παίξει σε μόλις 11 ματς!) να σκοράρει δις, οι Κόκκινοι πέρασαν νικηφόρα και από το Γουάιτ Χαρτ Λέιν με το επιβλητικό 5-0 επί της Τότεναμ, η οποία παρουσιάστηκε ιδιαίτερα κακή σε ακόμα ένα φετινό ματς το οποίο πριν από τη διεξαγωγή του αντιμετωπιζόταν ως ντέρμπι. Δεν αποκλείεται αυτή η ήττα να προκαλέσει και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της, καθώς εδώ και καιρό η θέση του Πορτογάλου Αντρε Βίλας Μπόας θεωρείται επισφαλής.

Με τη νίκη της αυτή η Λίβερπουλ παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Αρσεναλ (η οποία ταπεινώθηκε με 6-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι) στους δύο βαθμούς, ενώ έχει συγκάτοικο την Τσέλσι η οποία ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας. Μήνυμα ότι συνέρχεται έστειλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας με 3-0 εκτός έδρας της Αστον Βίλα, ωστόσο παραμένει δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ: Αστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3, Νόριτς – Σουόνσι 1-1, Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-5, Μάντσεστερ Σίτι – Αρσεναλ 6-3, Κάρνιτφ – Γουέστ Μπρομ 1-0, Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 2-1, Εβερτον – Φούλαμ 4-1, Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 1-1, Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ 0-0, Χαλ – Στόουκ 0-0.

Στη βαθμολογία: Αρσεναλ 35, Λίβερπουλ, Τσέλσι 33, Μάντσεστερ Σίτι, 32, Εβερτον 31.