Ημέρα μαζικών διαδηλώσεων θα είναι η Κυριακή για το Κίεβο, καθώς φιλοκυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.
Οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να συγκεντρώσουν χιλιάδες ανθρώπους, θα πραγματοποιηθούν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά η μία από την άλλη.
Οπαδοί του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Κίεβο σε απάντηση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται εδώ και αρκετές ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, σε ένδειξη υποστήριξης προς την αντιπολίτευση, συναντήθηκε με ηγέτες της και συμμετείχε σε διαδηλώσεις στην πλατεία της Ανεξαρτησίας.
«Οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές στην Μαϊντάν (όπως αποκαλείται η πλατεία της Ανεξαρτησίας), πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε μια απίστευτη εκδήλωση πατριωτισμού», έγραψε ο κ. ΜακΚέιν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από