Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του στην δεύτερη και την τρίτη περίοδο του αγώνα, στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο Κρασνοντάρ επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

«Σήμερα κερδίσαμε λόγω της άμυνάς μας. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι πολύ καλή ομάδα στο επιθετικό κομμάτι κι είναι σημαντικό ότι την κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ» τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και εξήγησε:

«Στο πρώτο δεκάλεπτο αφήσαμε τα μακρινά σουτ στον Γιασάιτις και το πληρώσαμε. Η Λοκομοτίβ συνηθίζει να εκδηλώνει επιθέσεις μετά τα 16 δευτερόλεπτα, στοιχείο που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα. Σταματήσαμε το passing game της Λοκομοτίβ, είχαμε γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση και πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία και βάλαμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη νίκη».

Ο Ραμέλ Κέρι που είχε καλή απόδοση σημειώνοντας 13 πόντους (με 2/5δ, 3/4τρ) είπε: «Προετοιμαστήκαμε καλά για το παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ για να αντιμετωπίσουμε τα επιθετικά σχήματα της Λοκομοτίβ, που έχει από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης και τα πήγαμε καλά. Ολη η ομάδα δούλεψε καλά και ήμασταν εξαιρετικοί ομαδικά. Ηταν καλή βραδιά για εμάς. Εχουμε πολλά προβλήματα από τους τραυματισμούς, αλλά παρά τις απουσίες υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν. Προπονούμαστε πολύ, έχουμε καλή χημεία και τα πήγαμε καλά απόψε. Τώρα πρέπει να μείνουμε υγιείς».

***Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, κατά την διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου δέχτηκε χτύπημα στον ώμο, αλλά η εκτίμηση των γιατρών είναι πως πρόκειται για επιπόλαιο τραυματισμό. Ωστόσο αύριο, με την επιστροφή του ΠΑΟ στην Αθήνα, ο Διαμαντίδης θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί ο βαθμός του τραυματισμού του.