Ηταν ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου! Η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού νίκησε 6-3 την πρωτοπόρο Αρσεναλ, στην 16η αγωνιστική.

Ηταν ένα ντέρμπι με εννέα γκολ και πολλές ακόμα φάσεις. Αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου, από δύο εξαιρετικές ομάδες.

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε στο 13′ με γυριστό σουτ του Αγκουέρο. Η Αρσεναλ ισοφάρισε στο 31′ με δυνατό σουτ του Γουόλκοτ. Ο Νεγρέδο, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 21′ και το 34′, αλλά κατάφερε να σκοράρει στο 39′ δίνοντας νέο προβάδισμα στην Σίτι.

Οι γηπεδούχοι ξαναχτύπησαν στο 51′ όταν ο Φερναντίνιο πέτυχε το 3-1. Στη συνέχεια, η Αρσεναλ είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ζιρού, ζήτησε πέναλτι στο 58′ σε χέρι του Ζαμπαλέτα και τελικά ο Γουόλκοτ στο 63′ μείωσε σε 3-2.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Νταβίντ Σίλβα από σέντρα του Νάβας πέτυχε το τέταρτο γκολ της Σίτι. Στο 68′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Παντίλιμον, εξουδετέρωσε δυνατό του του Γουίλσιρ και στο 87′ ο Νασρί σούταρε άουτ από καλή θέση.

Ενα λεπτό αργότερα, ο Φερναντίνιο με ατομική προσπάθεια πέτυχε το 5-2. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ, και στο 89′ ο Παντίλιμον, πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα μπροστά από τον Γουίλσιρ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μερτεσάκερ από σέντρα του Σανιά σημείωσε με κεφαλιά το 5-3, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Γιάγια Τουρέ με πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 6-3.

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (Γκαρθία 90’), Σίλβα (Μίλνερ 72’), Αγουέρο (λόγω τραυματισμού, Νάβας 50’), Νεγρέδο

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί (λόγω τραυματισμού, Βερμάλεν 42’), Μόνρεαλ, Φλαμινί (Γκνάμπρι 72’), Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Ζιρού (Μπέντνερ 76’)