Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 159.000 έχουν εκτοπιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των συγκρούσεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σύμφωνα με  νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα από τη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με  εκπρόσωπο του ΟΗΕ, «στην πρωτεύουσα Μπανγκουί οι μάχες και οι διαδογματικές συγκρούσεις την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσαν τον εκτοπισμό περίπου 159.000 ανθρώπων και τον θάνατο 450 ανθρώπων καθώς και 160 ακόμη σε άλλες περιοχές της χώρας».

Την Παρασκευή 27 μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν από χριστιανικές παραστρατιωτικές ομάδες αυτοάμυνας σε ένα χωριό στο δυτικό τμήμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, 27 μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν από παραστρατιωτικές ομάδες αυτοάμυνας, τις λεγόμενες αντι-Μπαλάκα, στο χωριό Μποχόνγκ», 75 χιλιόμετρα από την Μπουάρ.

Στο μεταξύ ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα, παραδέχθηκε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο Λε Ντριάν πήγε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να εκφράσει την υποστήριξή του στους 1.600 γάλλους στρατιώτες που έχουν σταλεί εκεί, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας Μισέλ Τζοτοντιά, πρώην επικεφαλής των ανταρτών Σελεκά.

Η καθημερινότητα έχει αρχίσει σιγά-σιγά να επανέρχεται στο κανονικό στο Μπανγκουί, όπου έχουν ανοίξει οι τράπεζες, έχουν επαναλειτουργήσει τα βενζινάδικα και έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης τα ταξί, μοναδικό μέσο μετακίνησης των κατοίκων της πόλης.

Παρόλα αυτά συχνά ακούγονται πυρά, ενώ δεν είναι σπάνιες και οι συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων στις συνοικίες της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από