Το εφετινό εορταστικό σιρκουί της Πρέμιερ Λιγκ είναι διαφορετικό από άλλες χρονιές. Δεν είναι μόνο τα συνεχόμενα παιχνίδια που δοκιμάζουν τις αντοχές κάθε ομάδας.

Το πρόγραμμα είναι αυτό που θα καθορίζει και την επιλογή των προπονητών για αλλαγές στην ενδεκάδα. Βλέπετε, το εορταστικό 12ήμερο με παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες, σχεδόν πάντα «δείχνει» και τις ομάδες που θα διεκδικήσουν εως το τέλος τον τίτλο.

Αυτή τη χρονιά, όμως, η αγωνία θα κρατήσει περισσότερο. Από την 16η αγωνιστική (Σάββατο και Κυριακή), έως και την 20η (ανήμερα την Πρωτοχρονιά), το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετά παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Παιχνίδια ντέρμπι τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θα περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα:

Θα πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια η πρωτοπόρος Αρσεναλ με τη διαφορά των πέντε βαθμών που τη χωρίζει από τις ομάδες της δεύτερης θέσης;

Θα αντέξει η Λίβερπουλ,όταν σε πέντε αγωνιστικές έχει τρία ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας (Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι); Σημειώνουμε, ότι τραυματίες είναι ο αρχηγός, Στίβεν Τζέραρντ και ο επιθετικός Ντάνιελ Στάριτζ.

Είναι ικανή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καλύψει τη διαφορά των 13 βαθμών που τη χωρίζουν από την κορυφή της βαθμολογίας;

Ποιά ομάδα -κερδισμένη από τη σειρά των αγώνων- θα υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο το 2014; Ας δούμε όμως το πρόγραμμα των ομάδων της κορυφής από τη 16η έως την 20η αγωνιστική.

16η αγωνιστική: 14 Δεκεμβρίου: Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ, Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας, Εβερτον-Φούλαμ. 15 Δεκεμβρίου: Τότεναμ-Λίβερπουλ, Αστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

17η αγωνιστική: 21 Δεκεμβρίου: Λίβερπουλ-Κάρντιφ, Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουεστ Χαμ. 22 Δεκεμβρίου: Σάουθαμπτον-Τότεναμ, Σουόνσι-Εβερτον. 23 Δεκεμβρίου: Αρσεναλ-Τσέλσι.

18η αγωνιστική: 26 Δεκεμβρίου: Τσέλσι-Σουόνσι, Εβερτον-Σάντερλαντ, Τότεναμ-Γουεστ Μπρομ, Γουεστ Χαμ-Αρσεναλ, Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ.

19η αγωνιστική: 28 Δεκεμβρίου: Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας, Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 29 Δεκεμβρίου: Εβερτον-Σάουθαμπτον, Νιούκαστλ-Αρσεναλ, Τσέλσι-Λίβερπουλ, Τότεναμ-Στόουκ.

20η αγωνιστική (1η Ιανουαρίου): Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ-Κάρντιφ, Λίβερπουλ-Χαλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ, Σάουθαμπτον-Τσέλσι.

Να σημειώσουμε και τη βαθμολογία στις πρώτες θέσεις: Αρσεναλ 35, Λίβερπουλ και Τσέλσι από 30, Μάντσεστερ Σίτι 29, Εβερτον 28, Τότεναμ 27, Νιούκαστλ 26, Σάουθαμπτον 23, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 22.