Ο 18χρονος Στέλιος Πόζογλου στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων την Αλκμααρ (2-2) και γλύτωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα, στην 6η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Με το 2-2 χάθηκε η πρώτη θέση του 12ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι αυτό, αφού το πρώτο ματς στην Ολλανδία, είχε τελειώσει 1-1. Τώρα, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, θα περιμένει έως την Δευτέρα για να μάθει την αντίπαλο του στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Γενικά, ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε, αφού ελάχιστες φορές απείλησε την εστία της Αλκμααρ. Παράλληλα, τα λάθη στη μεσαία γραμμή, έδιναν τη δυνατότητα στους γρήγορους παίκτες της ολλανδικής ομάδας να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Γλύκου.

Η Αλκμααρ προηγήθηκε στο 31′ με γυριστό σουτ του Λαμ, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα με πέναλτι του Λούκας. Το πέναλτι κέρδισε ο Κίτσιου,όταν ανατράπηκε από τον Λιούις. Στο β’ μέρος, τα λάθη συνεχίστηκαν για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Η Αλκμααρ συνέχισε να απειλεί και ο Γλύκος είχε αποτελεσματικές επεμβάσεις σε σουτ των Μπερχουϊς (57′) και Γκούτμουντσον (61′).

Στο 70′ η Αλκμααρ προηγήθηκε 2-1 με πέναλτι του Γκόρτερ (χέρι του Λάζαρ σε σέντρα του Γκούντμουντσον). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και άρχισε να πιέζει. Στο 74′ ο Λούκας σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο 89′ ο τερματοφύλακας της Αλκμααρ, Ντε Βίντερ, εξουδετέρωσε κεφαλιά του Λάζαρ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο νεαρός Πόζογλου εκμεταλεύτηκε τη σέντρα του Λούκας και με κεφαλιά ισοφάρισε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56′ Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (74′ Πόζογλου), Αθανασιάδης (64′ Νέτσιντ).

Αλκμααρ: Ντε Βίντερ, Ράινεν, Χαπς (89′ Φαν Οφερεεμς), Λαμ, Χουντ, Γκόρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Λιούις (54′ Γκούντμουντσον), Όφερτουμ (74′ Α. Γιόχανσον), Άβντιτς.