Ο Χουμπ Στέφενς στην 100ή ευρωπαϊκή αναμέτρησή του ως προπονητής είδε τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τη 10η ανατροπή του φέτος σε όλους τους θεσμούς και την 5η ευρωπαϊκή, φέρνοντας 2-2 με την Αλκμααρ στην Τούμπα και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ ως δεύτερη ομάδα του 12ου ομίλου, αφού η Αλκμααρ με τα δύο γκολ που πέτυχε πέρασε πρώτη.

Ο ολλανδός τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα για ακόμη ένα παιχνίδι και ενώ αρχικά οι επιλογές του δεν τα πήγαν καλά με τη χρησιμοποίηση του Κωνσταντινίδη ως επιτελικού μέσου, στο τέλος, με την επιλογή του Πόζογλου δικαιώθηκε, αφού ο νεαρός μεσοεπιθετικός, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Ετσι σταμάτησαν και οι αποδοκιμασίες που είχαν αρχίσει στις κερκίδες, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία και κατά των ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ περνά για τρίτη φορά στην ιστορία του στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως η χθεσινή εμφάνιση ήταν απογοητευτική. Η Αλκμααρ, παρότι αγωνιζόταν με μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο πρώτο ημίχρονο καμία ομάδα δεν είχε διάθεση να ρισκάρει. Η ατμόσφαιρα στη μισογεμάτη Τούμπα δεν βοηθούσε τους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν για να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και έτσι κύλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στο 31′ ο Λαμ με τον Αθανασιάδη στην πλάτη έκανε το 0-1, για να κερδίσει πέναλτι ο Κίτσιου από τον Λιούις στο 37′ και ο Λούκας να το μετατρέψει σε γκολ, για το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη χειρότερος με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου το 1-2, που τελικά ήρθε στο 71′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χόρτερ. Το πέναλτι κέρδισε η Αλκμααρ ύστερα από χέρι του Λάζαρ στην περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο νεαρός Πόζογλου έκανε το 2-2. Αυτό ήταν το τέταρτο παιχνίδι στη φάση των ομίλων, στο οποίο ο ΠΑΟΚ σημειώνει γκολ στις καθυστερήσεις. Το πρώτο ήταν με τη Σαχτιόρ στην Τούμπα (Βούκιτς), το δεύτερο με την Αλκμααρ στην Ολλανδία (Σαλπιγγίδης) και το τρίτο με τη Σαχτιόρ στο Καζακστάν (Κίτσιου).

Κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Μάικλ Ολιβερ είδαν οι Γκουντέλι, Λιούις, Χόρτερ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Κωνσταντινίδης (55′ Σκόνδρας), Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (74′ Πόζογλου), Αθανασιάδης (64′ Νέτσιντ).

ΑΖ Αλκμααρ: Ντε Βίντερ, Χόρτερ, Ράινεν, Γκόντεϊλ, Οβερτουμ (74′ Γιόχανσον), Μπέργκχουις, Λαμ, Χαπς (89′ Βαν Οβερεμ), Γουτ, Λιούις (54′ Γκούντμουντσον), Αβντιτς.