Το κλασικό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί το Σάββατο (21.30, Novasports-1) για την 10η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ, έχει κεντρικό πρόσωπο τον νέο τεχνικό των Πρασίνων, Γιάννη Καλμαζίδη, ο οποίος επιστρέφει στο κλειστό του Ρέντη αυτή τη φορά ως αντίπαλος.

Ο Καλμαζίδης εργάστηκε στον Ολυμπιακό από την περιόδο 2008-2009, ως συνεργάτης του Σουηδού Αντερς Κρίστιανσον. Την περιοδο 2009-2010, ανέβαλε πρώτος προπονητής από τον Φεβρουάριο μετά την παραίτηση του Κρίστιανσον. Την περίοδο 2010-2011, ήταν συνεργάτης του Φλάβιο Γκουλινέλι και ανέλαβε και πάλι την ομάδα, μετά την παραίτηση του ιταλού τεχνικού.Τέλος, την περίοδο 2011-2012 ήταν πρώτος προπονητής. Με τον Ολυμπιακό, ο Καλμαζίδης κατέκτησε συνολικά έξι τίτλους.

«Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Υπάρχει φόρτιση σε κάθε ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Έχω ζήσει πολλούς τέτοιους αγώνες αλλά από την άλλη πλευρά. Ανέλαβα μία τεράστια ευθύνη να σωθεί ο Παναθηναϊκός και από την άλλη θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στην έδρα της ομάδας που κάθησα στον πάγκο της για τέσσερα χρόνια. Η ζωή προχωράει μπροστά αλλά αυτό που μένει το ίδιο είναι οι αρχές μας και ο σεβασμός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε το στόχο μας με τον Παναθηναϊκό», σημείωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

«Πάντα ένας αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερος. Είναι ντέρμπι και θέλει μεγάλη προσοχή. Προερχόμαστε από μια σειρά δύσκολων αγώνων και υπάρχει κούραση και από το ταξίδι στη Ρωσία όμως έχουμε υποχρέωση να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή, έχει αρκετές αλλαγές, όμως εμείς θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να επιβληθούμε από τον πρώτο κιόλας πόντο», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα, μετά τον Γιάννη Καλμαζίδη.