Τη δυσαρέσκειά τους για το ότι δεν συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα και ιδιαίτερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά πολιτικά γεγονότα εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο 11 στελέχη του κόμματος, βουλευτές και μέλη του οργάνου. Ενδεικτικά υπογράφουν στελέχη που ανήκουν στην ομάδα των πρώην υφυπουργών, η οποία είχε κάνει την εμφάνισή της και προσυνεδριακά ζητώντας από τον πρόεδρο του Κινήματος να συγκαλέσει άμεσα την Κεντρική Επιτροπή: Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ντόλιος, Βασίλης Κίτσιος, Κώστας Τάτσης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Μανόλης Οθων, Στέφανος Ξεκαλάκης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Ανδρέας Κελεπούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία τους και για το ότι τρέχουν οι εξελίξεις με τους 58 ενώ δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως για το τι θα γίνει. «Μαθαίνουμε από άλλους για το πώς θα κατέβουμε στις ευρωεκλογές», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «δεν γίνεται το ΠαΣοΚ να μη συζητάει».

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν αργά το βράδυ πως ούτως ή άλλως είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση για την επόμενη εβδομάδα κάτι που οι 11 το γνώριζαν. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των υπογραφόντων ανήκει στα λεγόμενα παπανδρεϊκά στελέχη.