Το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε και οι Αρχές αναζητούν τρόπους να διευθετήσουν τα χρέη με τους πιστωτές, ώστε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα.

Μέχρι τότε, μια ομάδα νεαρών θα εκμεταλλεύεται τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα για να κάνει... σκι στα ερειπωμένα κτίρια της μεγαλούπολης.

Tο Ντιτρόιτ πληροί όλα τα κριτήρια προκειμένου να τεθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, αποφάνθηκε την Τρίτη ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώχευση δημόσιου φορέα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το Ντιτρόιτ -κάποτε η τέταρτη πλουσιότερη πόλη των ΗΠΑ - είχε υποβάλει τον περασμένο Ιούλιο αίτηση πτώχευσης, υπό το βάρος χρέους που φτάνει τα 18 δισ. δολάρια και της αδυναμίας να πετύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές του.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η πόλη που αποτέλεσε άλλοτε το λίκνο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα επιχειρήσει υπό δικαστική εποπτεία να επαναφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, πληρώνοντας όσο μέρος των χρεών της μπορεί.

Στόχος του Κέβιν Ορρ, έκτακτου διαχειριστή που διόρισε η πολιτεία του Μίσιγκαν, είναι το Ντιτρόιτ να εξέλθει του καθεστώτος προστασίας εντός του 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από