Αναυδος έμεινε ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Τζοβάνι Τραπατόνι καθώς και οι άλλοι παριστάμενοι στο τηλεοπτικό πάνελ εκπομπής της γερμανικής ZDF για το Μουντιάλ, όταν δύο ακτιβίστριες της οργάνωσης FEMEN εισέβαλαν στο στούντιο γυμνόστηθες.

Η συγκεκριμένη δράση των δύο ακτιβιστριών την Τετάρτη είχε ως στόχο να καταγγελθεί η FIFA, η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που χτίζουν τα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συχνά καταγγέλλουν το Κατάρ για κτηνώδεις συνθήκες εργασίας.

Ο Guardian είχε γράψει πρόσφατα για «σύγχρονους σκλάβους» στα εργοτάξια των αθλητικών εγκαταστάσεων για το Μουντιάλ του 2022, ενώ ηΔιεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC) προειδοποίησε στα τέλη του Σεπετμεβρίου ότιώσπου ο διαιτητής να σφυρίξει την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, τουλάχιστον 4.000 μετανάστες εργάτες μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για το «Μουντιάλ των καταραμένων»

Οι δύο κοπέλες εισέβαλαν στο στούντιο έχοντας ζωγραφίσει στα στήθη τους μπάλες ποδοσφαίρου βαμμένες με αίμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακτιβίστριες της φεμινιστικής αυτής οργάνωσης επιλέγουν ως πεδίο δράσης το ποδόσφαιρο.

Ηταν έντονη η παρουσία τους κατά τη διάρκεια του Euro 2012, που διοργανώθηκε από κοινού από την Πολωνία και την Ουκρανία. Τότε διαμαρτύρονταν για το εμπόριο λευκής σαρκός.