Ως άνοιγμα συνεργασίας και διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ για «μια κυβέρνηση της Αριστεράς» μπορεί να εκληφθεί ο χαιρετισμός στο 2ο Συνέδριο του κόμματος του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη το βράδυ της Πέμπτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αφού υπενθύμισε την κοινή αφετηρία των δύο κομμάτων έκανε λόγο για κάλεσμα σε αντιμνημονιακό μέτωπο των δυνάμεων της Αριστεράς που είναι σε ισχύ. «Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, βιώνουμε μια διαδικασία βίαιης ωρίμανσης. Από μια μικρή δύναμη της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς γίναμε σήμερα μια δύναμη που μπόρεσε να εκφράσει μια ιδιότυπη κοινωνική συμμαχία που βρήκε έκφραση μέσα από την προσπάθειά μας. Το δικό μας κάλεσμα, για την διαμόρφωση ενός αντιμνημονιακού μετώπου στο οποίο θα μπορούσαν να συνευρεθούν δυνάμεις από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία είναι γνωστό εδώ και καιρό, είναι ειλικρινές και είναι σε ισχύ» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στις επικείμενες μεταλλάξεις της Κεντροαριστεράς. «Θα βρούμε πολλά εμπόδια ενάντια στον αγώνα μας, το διακύβευμα άλλωστε είναι μεγάλο» είπε και συνέχισε: «Πολλοί θα προσπαθήσουν να εμφανισθούν με νέα πανωφόρια, για να κρυφτούν και για να προσπαθήσουν να διασωθούν, ακόμα και για να παίξουν το ρόλο του αναχώματος απέναντι σε αυτό που έρχεται, την κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».