Χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι επικρατούν και σήμερα, Πέμπτη, στην Κρήτη. Οι μετακινήσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να παραμείνουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου και τη Βιάννο.

Από 20-30 εκατοστά κυμαινόταν το ύψος του χιονιού στο Οροπέδιο Λασιθίου σήμερα περίπου στις 08.00 το πρωί μετά τη χθεσινή χιονόπτωση που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Χερσονήσου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου κράτησαν μέχρι χθες τα μεσάνυκτα ανοιχτή την πρόσβαση από και προς το Ηράκλειο από την πλευρά του Αυχένα Αμπέλου και συνεχίζουν απο τις 5 το πρωί τον εκχιονισμό. Το ύψος του χιονιού δημιουργεί αρκετά προβλήματα. “Προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για συγκεκριμένα προβλήματα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και με το φως της ημέρας θα αρχίσουμε να ελέγχουμε κάθε περιοχή, καταγράφοντας και τυχόν προβλήματα από τους Δημότες μας”, τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς. Η προσοχή τώρα στρέφεται στα ποιμνιοστάσια, για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι. Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ωστόσο από το μεσημέρι αναμένεται νέα χιονόπτωση.

Κλειστά σχολεία

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων που με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Πολιτικής προστασίας δε θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα οι σχολικές μονάδες.

1 Γυμνάσιο και Λύκειο Βιάννου

2 Δημοτικό Σχολείο Άνω Βιάννου

3 Δημοτικό Σχολείο Αμιρών

4 Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ καλύτερη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα Ανώγεια, όπου τα σχολεία άνοιξαν, με το κουδούνι να χτυπάει με καθυστέρηση μιας ώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από