Με ενστάσεις της υπεράσπισης θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου η δίκη του πρώην υπουργού Αν. Μαντέλη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

«Αρνούμαι την κατηγορία» είπε ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Μαντέλης απευθυνόμενος στους δικαστές που θα τον κρίνουν για την υπόθεση των 450.000 γερμανικών μάρκων, τα οποία εκταμιεύτηκαν από τα ταμεία της Siemens για την υπογραφή σύμβασης του ΟΤΕ.  Tην ίδια στάση τήρησαν και οι συγκατηγορούμενοί του.

Νωρίτερα, είχαν υποβληθεί ενστάσεις για την αποβολή της πολιτικής αγωγής του ελληνικού δημοσίου.

Οι ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων στρέφονται κατά της μη νομιμοποίησης παράστασης πολιτικής αγωγής του ΟΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο ζητά 500.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό και καθέναν από τους τέσσερις συγκατηγορούμενούς του, που φέρονται να τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση της μίζας.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του διεκδικεί το συμβολικό ποσό 10 ευρώ με επιφύλαξη για περαιτέρω απαίτηση από τα αστικά δικαστήρια στο μέλλον.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να παραστούν ως πολιτική αγωγή αφενός ο ΟΤΕ γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν πλήρωσε ο Οργανισμός το πόσο της μίζας αλλά η γερμανική siemens και αφετέρου το δημόσιο γιατί οι κατηγορούμενοι δεν είναι υπάλληλοί του. Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος πρότεινε να απορριφθούν οι ενστάσεις υποστηρίζοντας ότι ΟΤΕ και Ελληνικό Δημόσιο νομιμοποιούνται να παρίστανται ως πολιτική αγωγή πατώντας σε ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί από το δικαστήριο που έκρινε την υπόθεση του πρώην Υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, όπου επίσης εισαγγελέας της έδρας ήταν ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από