Σε μια εκδήλωση που έγινε στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής η διεθνής εταιρεία συμβούλων Ernst & Young 
απένειμε το βραβείο του «Πρωτοπόρου Ελληνα Επιχειρηματία για το 2013» στον Σταύρο Ανδρεάδη, πρόεδρο του ομίλου Σάνη ΑΕ, που έχει το Sani Resort στη Χαλκιδική.

Η κορυφαία αυτή διάκριση απονέμεται για πρώτη φορά σε επιχειρηματία από τον χώρο του ελληνικού τουρισμού, της λεγόμενης «βαριάς βιομηχανίας της χώρας».

Ο διαγωνισμός της Ernst and Young που βραβεύει την επιχειρηματικότητα, θεωρείται από τους πιο έγκυρους στον κόσμο και διοργανώνεται από το 1986, σε περίπου 50 χώρες.

Τα άλλα βραβεία για το 2013 απονεμήθηκαν στον Ευάγγελο Σπανό της Βιοϊατρικής Α.Ε.(αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας), στον Μάρκο Βερέμη της Upstream Α.Ε (δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας), και στον Θεόδωρο Πασχαλίδη της Grantex Α.Ε (διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας).

Στην ομιλία του μετά την βράβευση του το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Σταύρος Ανδρεάδης τόνισε ότι «το βραβείο αυτό ανήκει και στους συνεταίρους του στην εταιρεία καθώς και στα στελέχη και τους συνεργάτες της που με την ικανότητα και την αφοσίωση τους επιτρέπουν να γίνουν πράξη τα επιχειρηματικά σχέδια της Σάνη ΑΕ για έναν τουρισμό που σέβεται τον άνθρωπο και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον».

Ο Μάρκος Βερέμης ως Ελληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2013 θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από περίπου 50 χώρες, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί στις 6 με 8 Ιουνίου του 2014 στο Μόντε Κάρλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από